Adagatan 23, Skövde
070-85452
admin@skoinlägg.nu

Smärtor i fot

Känner du av smärtor i fot, eller kanske båda fötter så kan det bero på en mängd olika orsaker. De vanligaste orsakerna är att du fått en ökad belastning eller att du börjat träna. Ont i foten kan även bero på en massa andra saker, det kan vara att du står och går mycket på jobbet, du är överviktig, du är gravid och så vidare. Smärta i fot kan även komma i form av kramper, då kan det vara magnesiumbrist. Andra orsaker kan vara nedsjunket fotvalv, diabetes, hallux vallgus, Hallux rigidus, hammartå, så väl som en mängd andra orsaker.

Orsaker bakom smärta i fötterna

Smärta i foten kan kännas på olika sätt och sitta på olika ställen på foten. Det kan även drabba bara ena foten, eller båda. Det kan göra ont under foten, på foten, eller i foten. Det kan vara hälen som drabbas, eller trampdynan. Värker dina fötter så kan det bero på att du har överbelastat dem. Det kan även vara ett tecken på att det blivit utslitna stycken i fotmuskulaturen. Har du ont i hela foten, framfoten eller hälen? Det kan kännas olika och det kan finnas allvarligare orsaker bakom smärtan.

Behandling

Smärtor i fot kan behandlas, men det på olika sätt, beroende på vad i foten det gör ont och varför det gör ont. Ibland kan det räcka med ett skoinlägg men ibland måste du söka vård. Det för att komma till rätta med dina fotproblem.

Behandlingen vid ont i fötterna kan se olika ut beroende på orsak och var det gör ont som vi nämnde. Du kan ha nytta av massage, fotbad, värktabletter, bandage, skoinlägg, byta skor och så vidare. Du kan även kontakta en fotspecialist för att komma till rätta med dina smärtor. Det är alltid bättre att söka vård, än att gissa dig själv fram till vad du lider av. Detta eftersom det faktiskt kan vara allvarligare saker som ligger bakom att du har ont i foten. Du kan komma att behöva rätt sorts behandling.